Violència domèstica o Violència de gènere?

dissabte, 22 de maig del 2010

Moltes feministes argumenten que l’expressió “violència domèstica” no és correcta i que s’hauria de dir “violència de gènere”. Aquesta diferència es deu a que “violència domèstica” és una expressió més general que “violència de gènere”. La domèstica fa referència a la casa en general, és a dir, a tots els membres que hi conviuen; això vol dir que la violència sota aquest nom podria englobar també a fills o avis. En canvi la de gènere és un nom més adequat perquè especifica que és de dona cap a home (poc freqüent) o de home cap a dona. La nostra opinió és que el terme “domèstica” és incorrecte, ja que és un nom innecessari. Hi ha el maltracte a menors, el de la tercera edat, el de gènere i fins i tot l’animal (ja que parlem de membres d’una casa), i per tant no crec que necessitem un terme que ho englobi tot, ja que cada tipus té les seves característiques, les seves causes i les seves conseqüències, i per tant s’hauria d’individualitzar.
El principal factor de l’increment de la violència de gènere és que la situació de la dona ha evolucionat molt i favorablement en els últims anys, i això ha fet que es trenquin molts dels valors preestablerts des de sempre; és a dir, sempre s’ha cregut que la dona havia de ser a casa i s’havia d’encarregar dels fills, de la casa, de la cuina i del marit, però ara la figura de la dona es va equiparant a la de l’home i ella també treballa, també guanya diners (i per tant és autònoma econòmicament) i tampoc té temps de fer les feines domèstiques, així que això s’ha de repartir. A partir d’aquí, l’home s’ha vist amenaçat al veure aquest canvi de rol i no ho accepta. Juntament amb això, la idea de que la dona és de l’home i ha de ser controlada per aquest, encara està en ment de molts individus masculins, i fins que això no es pugui anar eliminant del tot la violència de gènere no pararà de créixer.

El telèfon del que disposen les víctimes de violència de gènere, és el 016 disponible les 24 hores per qualsevol emergència.
Adreçes d'utilitat:

El nostre xat