Què és una Webquest?

dimarts, 11 de maig del 2010

És una proposta didàctica basada en la recerca d’informació a Internet i en l’elaboració, mitjançant la interacció entre els alumnes, d’algun producte que impliqui activitats cognitives d’ordre superior (análisis, síntesi, valoració, etc.)
Es tracta d’una pàgina que proposa una història suggerent als participants per tal que aconsegueixin una sèrie d’informacions en unes pàgines d’internet concretes, extraient
les seves conclusions a partir del treball cooperatiu. Els objectius són:
- Combinar els continguts curriculas amb l’ús de les tecnologies de la información i la comunicación a l’aula, en un aprenentatge de descobriment guiat.
Les webquests es basen en el constructivisme, és a dir, en que els alumnes construeixin el seu propi coneixement a partir dels coneixements propis previs. Moltes de les webquests es creen a partir de generadors si els professors no saben programació.Una webquest és una unitat didàctica que planteja als alumnes una feina o resolució d'un problema interessant i motivador i un procés de treball col·laboratiu basat principalment en recursos existents a Internet. Es tracta d'una activitat de cerca guiada en la xarxa.
Per més informació:
www.webquest.es/
www.xtec.cat/recursos/webquests/
weib.caib.es/.../webquest/recull.htm

2 comentaris:

Olga, Mar, Mònica i Joan ha dit...

Hola noies. Enhorabona pel vostre blog, és molt xulo!! seguiu així de bé. Us convidem a visitar el nostre blog www30itants un besitu!!

Norma Pujol Farré ha dit...

Xiques! Pues que bé, ara és important que no ho deixeu anar, eh? Si m'he fet seguidora és perquè vull que hi hagi informació renovada! jejeje M'agraden les webquests, jo en faig amb els meus alumnes! Ale endavant xeeeeic! xD

El nostre xat